ONDERDELEN

In dit artikel geven wij een toelichting op de verschillende onderdelen die waaruit jouw Game PC is samengesteld. Hiermee hopen wij het eenvoudiger te maken om een goede keuze te maken bij het samenstellen van jouw game systeem. Heb je hulp nodig? Geen probleem! Neem contact op met ons en wij helpen je bij het samenstellen van jouw ideale Game PC!

BEHUIZING

De behuizing is het omhulsel waarin alle onderdelen zitten van jouw game pc. De meeste behuizingen bieden zo ongeveer dezelfde features. Daarbij zal een groter formaat behuizing meer mogelijkheden hebben om meer/extra onderdelen toe te voegen. Buiten dat komt het vooral aan op smaak. Welke behuizing past het beste bij jouw stijl?


PROCESSOR

De processor is 'de rekenmachine' van jouw Game PC. Een onderdeel dat veel invloed heeft op de prestaties. Bij games speelt de processor mede een grote rol. Het maakt alle berekeningen van acties die in een spel plaats vinden. Hoe bewegen eenheden zich. Hoe snel gaat een afgeschoten kogel, wat is het traject, waar raakt hij een ander en wat is de impact daarvan. Al dat soort processen worden berekend door de processor.

De processor is samen met de grafische kaart dan ook het belangrijkste onderdeel van jouw Game PC. Check dus goed of de processor voldoet aan jouw wensen op game gebied.


GRAFISCHE KAART

De grafische kaart is samen met de processor het belangrijkste onderdeel van jouw Game PC. De grafische kaart tovert alle pracht en praal op je scherm en zorgt volledig voor de weergave van alle graphics. Hoe sterk de grafische kaart moet zijn is sterk afhankelijk van de spellen die je speelt en wil gaan spelen. Kies in ieder geval voor een goede investering qua grafische kaart voor nu en de komende jaren!


WERKGEHEUGEN 

Het werkgeheugen zorgt ervoor dat alles wat gebeurt op je game pc tijdelijk wordt opgeslagen. Door dit in je werkgeheugen op te slaan worden deze bestanden sneller benaderbaar en uitvoerbaar voor de applicatie(s) die je draait. Het is belangrijk voldoende werkgeheugen te hebben omdat jouw game(s) bij onvoldoende geheugen sterk kunnen gaan haperen of helemaal niet werken.


MOEDERBORD

Alle verschillende onderdelen in jouw Game PC worden aangesloten op het moederbord. Het moederbord is dus het centrale aansturende onderdeel dat alles met elkaar laat communiceren.

Het moederbord heeft (nagenoeg) geen invloed op de prestaties op gaming gebied. Bij de keuze van een moederbord gaat het dan vooral om de extra mogelijkheden en aansluitingen die het moederbord biedt. Verder is bij Intel processoren van belang dat voor overklokken een moederbord met een Z chipset nodig is. Deze herken je doordat de Z in het type van het moederbord is opgenomen. 


OPSLAG 

De harde schijf is het onderdeel waar alle bestanden worden opgeslagen. Dit is niet alleen je besturingssysteem en je games maar ook alle andere bestanden zoals foto's, video's en documenten.

De opslag heeft invloed op de laadtijden van je games. Voor een snelle opstart van Windows en games en minimale laadtijden adviseren wij een SSD schijf te kopen naast een gewone harde schijf voor de opslag van alle andere bestanden.


DISKDRIVE

Een diskdrive wordt steeds minder gebruikt op PC's. Eigenlijk is alles tegenwoordig via downloaden beschikbaar en worden games en programma's niet meer geleverd op een CD of DVD. Daarom wordt deze bij ons standaard niet meegeleverd. Een diskdrive is optioneel uiteraard wel erbij te kiezen voor het geval je nog CD's of Dvd's hebt liggen die je op de PC wil gebruiken of je verwacht wel een diskdrive nodig te hebben.


PROCESSOR KOELING

De processors die wij leveren zijn al voorzien van een standaard koeler van de fabrikant. Er zijn twee redenen om een andere koeler aan te schaffen, namelijk omdat deze stiller zijn en/of meer koelcapaciteit hebben om te kunnen overklokken zonder dat je processor te heet wordt.


VOEDING

De voeding zorgt ervoor dat je Game PC van stroom wordt voorzien. Het vermogen dat je nodig hebt voor je Game PC is afhankelijk van de vraag hoeveel stroom de verschillende onderdelen van jouw Game PC nodig hebben. Standaard meegeleverde voedingen geven voldoende vermogen om de PC van stroom te voorzien. Wel kan het zijn dat bij een upgrade naar een zwaardere grafische kaart in sommige gevallen een iets zwaardere voeding nodig is. Dit staat dan aangegeven bij de betreffende grafische kaart!

Daarnaast bieden wij nog een upgrade naar beter gecertificeerde voedingen. Bij deze voedingen wordt een langere levensduur gegarandeerd en ook extra fabrieksgarantie gegeven. Verder zitten in dit soort voedingen kwalitatief hoogwaardigere onderdelen verwerkt. Een goede keuze voor nog meer betrouwbaarheid.


CARDREADER  

Een cardreader is erg handig om rechtstreeks allerlei typen geheugenkaarten te laten uitlezen door je PC. Wij hebben zowel een interne als externe cardreader beschikbaar.


WIFI

Met een wifi adapter of stick maak je het mogelijk om je Game PC draadloos met het internet te verbinden. Een bedrage verbinding is altijd aanbevolen voor gaming. Heb je echter geen mogelijkheid voor een bedrade aansluiting kies dan voor een Wifi adapter of stick.


GELUIDSKAART

Standaard zijn alle moederborden al voorzien van een 5.1 of 7.1 dolby geluidschip. Dit zal in de meeste gevallen afdoende zijn voor de voorziening van geluid.

Een geluidskaart kan een nog hoger kwaliteitsniveau geluid brengen. Dit wordt door ons aanbevolen als je gebruik maakt van hoogwaardige speakers of als je een gevoelig gehoor hebt en duidelijk een geluidskwaliteit kan onderscheiden. Game je meestal met een headset op? Hou het dan altijd bij de geluidschip op het moederbord is ons advies.


VERLICHTING

Met een verlichtingskit laat je de binnenkant van je behuizing nog meer opvallen. Zorg er wel voor dat deze overeenkomt met de eventuele reeds aanwezige verlichting. Veel behuizing zijn namelijk voorzien van systeemventilatoren die van verlichting zijn voorzien.


BESTURINGSSYSTEEM

Nagenoeg iedere gamer kiest voor een Windows besturingssysteem. Heb je zelf al een legale key voor Windows? Dan hoef je niets te doen en installeren wij vast de trial versie. Je kunt dan zelf je key invoeren na ontvangst van je Game PC. Heb je zelf nog geen key dan kun je er één bij ons aanschaffen.

Nog vragen? Neem contact met ons op, bijvoorbeeld via ons contactformulier!


QR code

Recent bekeken

Geen producten
Vergelijken 0